Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia – mitä se on?

  • Äitiysfysioterapiaan olet tervetullut sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen.

Raskausaikana kasvava vatsa ja raskaushormonit muuttavat vartalon asentoa ja muotoa. Vatsan kasvaessa muuttuvaa kehoa on vaikea hallita, ja naisen keho joutuukin kovaan kuormitukseen. Raskauden aikana lantionpohjaan kohdistuu voimakasta painetta ja venytystä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikeanlaisesta raskausajan liikunnasta on hyötyä sekä raskausaikana, että synnytyksen jälkeisessä kuntoutumisessa.

Raskausaikana äitiysfysioterapiassa:

  • äitiä hoidetaan raskausajan harjoitteilla
  • manuaalisen terapian ja hengitysharjoitteiden keinoin.

Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiassa autetaan kehoa palautumaan synnytyksestä. Toisilla palautuminen synnytyksestä tapahtuu kuin itsestään, mutta usein synnytyksestä palautuminen tarvitsee oikeanlaista kuntoutusta ja ohjaamista turvallisen liikunnan aloittamiseen. Synnytyksen jälkeen hormonaalisista muutoksista palautumiseen kuluu kuukausia, johon myös imetyksen kesto vaikuttaa.

Synnytyksen jälkeisessä fysioterapiassa:

  • hoidetaan ja ennaltaehkäistään virtsan- ja ulosteenkarkailua
  • lievempiä gynekologisia laskeumia
  • voidaan hoitaa myös erilaisia synnytyksestä syntyneitä arpia, kuten sektio- tai episiotomia-arpia
  • Tarkastellaan kehon asentoa ja sen muutoksia raskauden jälkeen sekä pyritään edistämään kehon palautumista raskaudesta

Ensikäynnillä synnytyksen jälkeen tutkitaan ja hoidetaan perusteellisesti vatsalihasten
erkauma-ongelmia. Erkauma tarkoittaa suorien vatsalihasten välissä olevaa jännesaumaa, mikä on otettava erityisesti huomioon synnytyksen jälkeisessä harjoittelussa. Synnytyksen jälkeen lantionpohjan lihasten tunnistaminen ja harjoittelu oikealla tavalla on yksi tärkeä osa kokonaisvaltaista ja erittäin yksilöllistä fysioterapiaa.

Ensimmäisellä käynnillä ammattilainen tekee sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman ja antaa ohjeet kotiharjoitteluun.

Fysioterapia voi sisältää emg-mittausta, jonka avulla on mahdollista aktivoida lantionpohjan lihaksia, rauhoittaa rakkoa ja lihaksistoa tai lievittää kipua sekä manuaalista terapiaa, kuten fascia-käsittelyjä ja hierontaa.